Ukulelesnakk #1 – Velkommen!

Aloha og velkommen til denne aller første episoden av «Ukulelesnakk – podkast for deg som spiller ukulele!» Dette er blogginnlegget som hører til podkasten hvor du kan finne linker til de ulike tingene jeg har snakket om.

Selve podkasten kan du høre på soundcloud, youtube eller laste den ned fra Itunes.

Nyhetssaker

  • Den internasjonale ukulelestjerna Jake Shibabokurow kommer med nytt album 9. Oktober, og er allerede ute på turnè hvor han spiller smakebiter fra sitt nye album.
  • Radiokanalen Ho’ olohe Hou fra hawaii har hatt en kickstarter kampanje for å finansiere sine 24-timer i døgnet sendinger dedikert til tradisjonell hawaiisk musikk. Du kan høre den allerede nå!
  • The Ukulele Orchestra of Great Britain fyller 30 års jubileum i år. De feirer jubileet med en turnè i hele Storbritannia. I 2003 gjestet de Bergensfest.
  • BBC har laget en video reportasje som har gått viralt den siste tiden. Det er historien om ukulelemaker Pete Howlett og hans drøm om å fullføre sitt livs arbeid samtidig som han kjemper mot Parkinsons sykdom. Se den her!
  • «Learn to uke» har startet en 30-days challenge på sin youtube kanal. Ideen er at seerne setter av 10 minutter hver dag til å lære noe nytt. Se første video her!

Tema: Hvorfor alle burde spille ukulele!
I podkasten har jeg grublet ut 10 grunner til hvorfor alle burde spille ukulele. Om du ikke synes det er nok kan du sjekke ut George Harrisons sitt brev, eller ukulelemovment sin artikkelen med 101 grunner!

Anbefaling: Mighty Uke
Dokumentaren jeg vil anbefale heter «Mighty uke» eller «Ukulele – større enn du tror». Den er fra 2010 og handler om ukulelens historie og hvordan den har blitt populær igjen. Et lite filmteam på tre personer reiste rundt i hele verden for å intervjue artister, historikere og ukulele-entusiaster i alle aldre. Resultatet er en fantastisk film som oser inspirasjon og musikkglede! Les mer om filmen her.

Del på:

Skriv inn tekst og trykk ENTER