Topp 5 – Youtube-kanaler for å lære ukulele

Se våre tilbud på ukulelekurs i Oslo! 

Stadig flere bruker internett og youtube til å lære. Det er en enkelt og gratis måte å finne nytt ukulelestoff på. Her er fem utvalgte kanaler i tilfeldig rekkefølge:

Ukulele Underground
Denne gjengen har laget instruksjonsvideoer siden 2007 med målsetning om å utdanne den neste generasjonen av ukulelespillere. De har sin egen side med flere gratis videoer, i tillegg til betalte kurs, forum og mye mer! Fra nybegynner til avansert.

The Ukulele Teacher
Med over 27 millioner visninger er dette en av de mest populære ukulele-kanalene på youtube! Ukulelelærer John Atkins (som til daglig jobber som sportskommentator) tar for seg mange aktuelle sanger og viser hvordan du skal spille dem med akkorder, melodi og rytmemønster! En bra kanal for å lære sanger.

UkuleleMike
Micheal Lynch eller UkuleleMike som han kaller seg har undervist i over 45 år, og er fortsatt en aktiv musiker, komponist og musikkpedagog! Videoene hans dekker mange klassiske låter (han har blant annet en egen Beatles-kanal), nybegynnerkurs, musikkteori og fine soloarrangementer for ukulele! Han har også gitt ut flere ukulelebøker.

UkuleleTricks
Brett McQueen har drevet ukuleletricks.com siden 2010, der har han nå to onlinekurs, og i tillegg har han gitt ut en bok «Ukulele Exercises For Dummies». I løpet av denne tiden har youtube-kanalen hans fått flere videoer med ukulelecovre, lessons og tips. Hans spesialitet er høyrehåndsteknikk som strumming og fingerpicking.

UkuleleHunt
Skaperen av ukulelehunt.com (og forfatter av «Ukulele for Dummies») har lagt ut videoer på youtube helt siden 2006. Det er ikke så mye prat i videoene, men hver video linker gjerne tilbake til siden hans hvor du finner både tabs og akkord++  Han har masse låter du kan lære, fra enkle nybegynnerlåter til avanserte soloarrangementer. Han har også en forkjærlighet for musikk fra film, tv og spill!

Enjoy!

Del på:

Skriv inn tekst og trykk ENTER