Ukulele stasj, del 2: Hva du bør ha på øvingsrommet?

I del 1 av denne artikkelen gikk vi igjennom det mest essensielle ukuleleutstyret, nemlig det du bør ha med i ukulelebaggen. Men det er også mye nyttig du kan ha hjemme som gjør øvingen lettere! Her er våre beste tips til både ukulele stasj og øving:

1. Stativ til ukulelen
Noe av det viktigste du kan gjøre hjemme er å gjøre ukulelen din tilgjengelig. Få ukulelen ut av bagen, og den kommer garantert til å bli spilt mer på 🙂 Mange muligheter fra lekre håndlagde gulvstativ i tre, til enkle holdere du driller inn i veggen. Finn ut hva som passer deg!

Ukulele stativ

Et stående ukulelestativ kan være lekkert å se på, bare vær ops med små barn og kjæledyr. 

2. Sangbok/Lærebok/Noter
Det finnes utrolig mye ukulele-stoff der ute, og selv med alle teknologiske muligheter så har de fysiske bøkene sin egen sjarm. Fikk ut hva som inspirer deg til å spille, sangbøker med din favoritt-artist, eller en god lærebok!

Ukulele bok

Dette er en klassiker! Skrevet av Al Wood (han fra Ukulele Hunt).

3. Notestativ
Igjen, tilgjengelighet 🙂 Sett opp sangene du vil spille så er det større sannsynlighet for at du kommer til å spille dem! Et notestativ gir bedre stilling for nakken en å ha notene på et bord. Så et notestativ kan være en god investering for deg som vil øve ukulele hjemme.

Notestativ

Et notestativ i god kvalitet. 

 

4. Vedlikehold av ukulelen
Ukulelen trenger også litt stell en gang iblant, da kan riktig utstyr være til stor hjelp.

  • Avbitertang
Avbiter

Kutt av for lange strenger så de ikke er i veien.

  • Strengesveiv
Strengesveiv

Sparer deg for mye tid når du skifter ut strenger.

  • Luftfukter
Luftfukter

Har du tørt inneklima? En luftfukter kan hindre at ukulelen din sprekker opp.

  • Rens og polish
ukulele polish rens

«Wax on, wax off» – Ukulelestyle!

5. Fred og ro
Sett av litt tid hvor du kan være for deg selv, og bare spille. Legg bort mobilen, skru av pcen og alt annet som kan forstyrre deg. Om du har begrenset med tid så kan du sette på en alarm for å slippe å følge med på klokken. Unn deg selv en liten ukulelepause i hverdagen 🙂

Fred og ro

Følg oss på Facebook og Youtube for mer ukulelestoff!

 

Del på:

Skriv inn tekst og trykk ENTER