Ukulelenytt – Januar 2017

Ukulele på “Hver gang vi møtes”
Åse Kleveland er med på årets sesong av “Hver gang vi møtes” på TV 2. Allerede i første episode spilte hun ukulele i sin tolkning av Klovner i kamps Flåklypa-låt “Langt å gå”. Det blir spennende å se om det blir mer ukulelespilling fra Kleveland eller noen av de andre utover våren. Sjekk ut låten her!

Ukuleleshopping med Rune Gokstad
«Team Bachstad i Indokina» er en serie som går på NRK om dagen. Det er Oystein Bache og Rune Gokstad som er på tur: «I en utrangert Toyota Land Cruiser fra Forsvaret skal de tilbakelegge 8000 km på svært varierende veier, før de etter planen overleverer bilen til Norsk Folkehjelp i Kambodsja». I episode 3 ble Rune syk, og for å muntre han opp tok Oystein han med til en musikkbutikk for å kjøpe en ukulele til samlingen sin. 

Rune prøver ukuleler (skjermdump fra NRK).

(Skjermdump fra NRK).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukulele Legende Eddie Kamae er død
Han ble 89 år gammel. Kamae begynte å spille ukulele profesjonelt i 1948, og har siden den gang spilt i mange grupper og band. Han var en av pionerene for den hawaiiske musikkens renessanse på 60 og 70-tallet, og har undervist mange av dagens kjente ukulister som Jake Shimbukuro og Herb Ohta jr. Hans mest kjente sang er “E Ku’u Morning Dew”. Les mer her.

NAMM 2017
En av verdens største årlige messen for nye musikkprodukter: NAMM (National Association of Music Merchants) ble avholdt i California denne måneden. Sjekk ut Ukulele Underground sin video for å få med deg de nyeste ukulele modellene som kommer i år:


Martin ukuleler fyller 100 år
Mange kjenner til Martin sine kjente akustiske gitarer, men de er også kjente for sine flotte ukuleler som reddet de i en tid de ikke solgte nok gitarer! I år feirer Martins sine ukuleler 100 år, og det ble markert på NAMM 2017 med noen eksklusive spesialmodeller basert på de første ukulelene! Les mer her.


Intervju med Mary Agnes Krell

Grunnleggeren av “A Grand Northern Ukulele Festival” (GNUF) som forteller om hvordan festivalen (som har blitt kalt “en gullstandard for ukulelefestivaler”) ble til, og har forandret seg opp igjennom årene. Årets festival vil bli holdt fra 5-7. mai i Huddersfield, England.  Les hele intervjuet her.

 

Et nyttårsforsett til etterfølge?
Forrige januar bestemte ukulele entusiast Les Baca at hun skulle spille ukulele for andre så mange dager som mulig i 2016. I løpet av året spilte hun for rundt 6000 folk inkludert postmannen, rørleggeren, tannlegen og mammografi-legen(!) Hun har deltatt på over 250 åpen mikrofon eventer, og sier det er en fantastisk måte å bli kjent med mennesker på, i tillegg til at hun har blitt mye flinkere til å spille. Les hele saken her.

100 reparerte ukuleler
Jake Shimabukuro har fullført sitt prosjekt med å reparere 100 ukulele for den offentlige skolen på Hawaii. Prosjektet startet i august 2016, og han sier at han vil fortsette å reparere ukuleler så flere skolebarn kan ha glede av det i musikkundervisningen. Les hele saken her.


Noen høydepunkter fra Youtube i Januar 2017:
James Hill er kjent for å bruke ukulelen på kreative måter, og det gjør han virkelig på denne videoen med hans egen låt: “When you’re smiling”!

Filmen La la Land har fått strålende anmeldelser og er snart klart for norske kinolerreter. Låten “City of stars” fra filmen har tatt av på youtube med tutorials, playalongs og vakre covre som den her:

Se hvordan det gikk når noen gærne nerder skulle lage en ukulele drone:

“Californication” av Red Hot Chili Peppers på ukulele, ukulelebass og trommer:

Taimane Garder med ny ukulele tutorial:

Vet du om en nyhetssak som jeg bør ha med i Ukulelenytt? 🙂
Send meg en mail til stine@ukulelespill.no, eller en melding direkte til facebook-siden min «Ukulelespill«.

Del på:

Skriv inn tekst og trykk ENTER