Ukulelenytt – Februar 2017

Ukulele day
Denne måneden fikk en kick-start med” Ukulele Day” eller “World Play Your Ukulele Day” som ble feiret  den 2. Februar. Dette er sjette år på rad at dagen feires under slagordet: “Bring the world together, four strings at a time.” Det er super-ukulele-lærer: Mike Lynch også kjent som Ukulele Mike som grunnlag denne dagen i 2011 som en dag til å spille og feire ukulelen slik man selv ønsker. Sjekk ut den offisielle Ukulele Day sangen hans her.

Noen høydepunkter fra feiringen:

  • I England, nærmere bestemt i Norwich ble “Norfolk Children’ Ukulele Festival” feiret med 95 barn fra sju skoler. Les mer her.
  • The Ukulele Teacher feiret med å lage en cover av “Boy with the arab strap” av Belle & Sebatian”, han streamet også litt underveis mens han spilte den inn så publikum kunne følge med i prosessen. Se det endelige resultatet her.
  • Innslag om dagen på TV6/Fox up (som virker som en ganske lokal tv-kanal). Sjekk ut hvor ivrig programlederen er etter å spille, mens det veldig joviale intervjuobjektet er mest interessert i å snakke. Se det her
  • Vår kjære Daniel Arthur (fra Oslo Ukuleleorkester) feiret dagen med å legge ut en “Bob Dylan Medley” på youtube. Se det her

Gikk du glipp av den store dagen? Fortvil ikke! Mange feirer den 2. mai også 😉


Petter Skjerve spiller ukulele på TV-Norge
I serien “programledere-som-spiller-ukulele” fremførte Petter Skjerve låten «Kumbaya my Lord» i sitt program «Typisk deg».
Programmet handlet om kriser og hvordan vi takler dem.

IMG_8823

Skjermdump fra TV-Norge


Stora Ukulelefesten 2017
Lørdag 1. April feires den “Stora Ukulelefesten 2017” i Stockholm. Et stort arrangement for alle som liker ukulele med blant annet de norske hardrockerne i “Hellstrings”, og Ukulelemannen Thomas Allander. Les mer her, og hvis du vil dra så husk å bestille billetter tidlig, arrangementet har blir utsolgt de siste sju årene.

Hellstrings

Norske «Hellstrings». Sjekk siden deres her


Ukulele festivaler 2017
Festivalsesongen er igang og ukulelehunt har lagt ut sin oversikt over ukulelefestivaler i hele verden. Sjekk den ut her.

Skjermbilde 2017-02-28 23.20.35

Savner litt flere lengre nord…


Verdensmester i ukulele med nytt album
Tomoki Suzuki 26 år fra Japan vant fjor den internasjonale  “Ribbee’s World Ukulele Championship 2016” som ble avholdt i Thailand. Nå er den dyktige ukulisten ute med et nytt soloalbum kalt “Letter from..”. Les mer her.

 

maxresdefault

Skjermdump fra hans youtube-kanal.


Hvem fant opp Hawaii-shorta? 
Dette er hverken en nyhet eller om ukulele direkte, men hvilken ukulist har ikke en Hawaii-shorte med matchende blomsterkrans liggende? Ukulele Mag har skrevet en flott artikkel om hvordan de første Hawaii-shortene ble laget og hvordan de ble så populære!  Les den her, og/eller se denne videoen.


GODBITER FRA YOUTUBE I FEBRUAR: 

Jake Shimabukuro viser hvordan han bruker effektpedaler som vreng, klang og delay når han spiller ukulele:


10 Metallica Riffs on Ukulele! Yeah!


U4 Ukulele quartet er en ung virtuos gjeng som blir spennende å følge fremover:


Bass Ukulele Slap! Ja, det er mulig!


Husker du verdens største ukulele? Vil du høre hvordan den låter? 🙂


Jeg vet egentlig helt hva som skjer på denne videoen da den er på tyrkisk (ifølge google translate).
MEN jeg synes det er så hyggelig stemning i studio, dette føles som litt ukulelemagi 😉


Vet du om en nyhetssak som jeg bør ha med i Ukulelenytt? 🙂
Send meg en mail til stine@ukulelespill.no, eller en melding direkte til facebook-siden min «Ukulelespill«.

Del på:

Skriv inn tekst og trykk ENTER