Ukulelenytt – Mars 2017

Skrev Rihanna-låt på ukulele
Låtskriver Laura Pergolizzi ofte kalt LP har skrevet hit-låter for artister som Cher, Christina Aguilera og Rihanna. I et intervju forteller hun om sitt liv som låtskriver og om sin kjærlighet for ukulelen. Her er et utdrag fra intervjuet:

Her big breakthrough came when she contributed to Rihanna’s hit single Cheers (Drink To That), a dizzy, Jameson-swilling party anthem from the star’s Loud album.Incredibly, LP claims to have bashed out the song on a «cheap Hawaiian-brand ukulele» she’d brought along to the studio on a whim.


Flashmob på «Red Nose Day»

Tidligere denne måneden ble ukulister i London kalt inn til en stor ukulele-flashmob i forbindelse med innsamlingsaksjonen «Red Nose Day». Det var butikken Duke of Uke i London var intiativtaker og samlet inn over £1360 ca 14 600 norske kr til veldedige formål!


Populele
På folkefinansierings-siden IndieGoGo ble nylig «Populelen» introdusert og er allerede fått støtte på over 700% av det ønskede beløpet. Produksjonen vil starte i Mai, og vil bli solgt fra Juni til prisen av 199 dollar. Denne ukulelen har led-lys i alle bånd som du kan kontrollere via Bluetooth og en egen app. Den skal kunne lære deg å spille ukulele på bare 15 min og du kan bruke den til et kult lysshow når du spiller!


Lyle Ritz er død
Kjent bassist og en pioneer innenfor jazz-ukulele: Lyle Ritz døde 87 år gammel tidlig i Mars. Som bassist er han mest kjent for å ha spilt inn låter som «Good Vibrations» av The Beach Boys og som ukulist gav han ut flere soloplater som la selve grunnlaget for ukulelen som et jazzinstrument! Sjekk ut hans versjon av Hawaii-klassiskeren «On the Beach of Waikiki», og les mer om han her.


Stjal og ødela ukulele
I Skaraborgs Läns Tidning kunne man denne måneden lese om 43-åringen som brøt seg inn i et gjestehus for så å stikke av på sykkel. Les hele saken her (obs: vi advarer om sterke bilder av ødelagt ukulele).

«Bytet blev en ukulele, en flaska rödvin, ett utgånget pass, diverse brev och en deodorant.»


GODBITER FRA YOUTUBE I MARS:

Ukulele Underground har for tiden en veldig fin youtube-serie som heter «Webcam sessions». Her er det ukulist og pedagog Matt Dahlberg som instruerer små leksjoner på 10-15 min med nyttige lærdom. Sjekk ut hele spillista her:


Skal du ut å reise med ukulelen din? Da bør du få med deg Taimane sine reisetips:


«Beauty and the beast» har vært en populær coverlåt denne måneden. Her i en nydelig versjon av Selena Marie:


EatMyUke har en serie hvor han spiller igjennom sine favorittalbum på ukulelen. Denne månden har han spilt The Clash sitt legendariske album «London Calling» fra 1979.


Også litt skamløs egenreklame til slutt! Jeg og Daniel Arthur fra Oslo Ukuleleorkester har startet en ny serie på youtube som heter «Ukulele Show». Her snakker vi om alt som har med ukulele å gjøre. I første episode snakket vi om Jake Schimabukro:


Vet du om en nyhetssak som jeg bør ha med i Ukulelenytt? 🙂
Send meg en mail til stine@ukulelespill.no, eller en melding direkte til facebook-siden min «Ukulelespill«.

Del på:

Skriv inn tekst og trykk ENTER