Personvern

Informasjon om hvordan Ukulelespill behandler personopplysninger

Hvem er vi

Vår nettadresse er: https://www.ukulelespill.no

Ansvarlig for behandling av personopplysninger på Ukulelspill er Stine Lindseth og kan kontaktes på e-post: [email protected]

Infokapsler som brukes på ukulelespill.no

Informasjonskapsler på ukuelelspill.no, brukes til å samle informasjon anonymt.
Informasjonskapslene som eksisterer påukuelelspill.no, brukes til, dersom ikke annet er nevnt, innsamling av brukerstatistikk og språkinnstillinger på siden. Les mer om hva infokapsler faktisk er her.

Google Analytics:

Google Analytics er et analyseverktøy vi bruker for å anlysere brukeroppførsel påukuelelspill.no. Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikkilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om de besøkende, benytter Google Analytics et javascript, som igjen lager 5 forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene benyttes til å lagre bevegelsesmønsteret på et nettsted og hver enkelt bevegelse. Disse informasjonskapslene er:

__utma: Lagres i 2 år fra siste besøk.
__utmb: Lagres i 30 min fra siste besøk.
__utmc: Lagres til nettleseren lukkes.
__utmz: Lagres i 6 måneder fra siste besøk.
__utmv: Lagres i 2 år fra siste besøk.
_ga: Lagres i 2 år fra siste besøk.

Når lagrer vi informasjon om deg som person

Kontaktskjema

På nettsiden vår vil du finne et kontaktskjema som sender forespørsel til [email protected] For at vi skal kunne kommunisere fram og tilbake vil din epost adresse, samt melding bli lagret i nevnte inbox.

E-post lister

På nettsiden vår vil du finne ulike «opt-in» bokser. Det vil si at du kan registrere deg på vår e-post liste for nyhetsbrev, eller du kan registrere deg for å få tilsendt f.eks et pdf dokument eller en e-bok. Du blir da bedt om å registrere navn og e-post adresse. Det vil stå klart og tydelig hva vi kommer til å sende deg. Om du f.eks melder deg på en liste for nyhetsbrev, så vil det stå hvor ofte du kan forvente å høre fra oss. Vi bruker Mailchimp sin tjeneste for utsendelse av denne type e-post utsendelser, og du vil alltid ha mulighet til å melde deg av lister du står på ved å klikke på en «meld deg av» link i e-posten du mottar.

Gratis kurs

Om du registrerer deg på et gratis nettkurs på Ukulelespill, så vil vi kun lagre navnet du registrerer deg med, og e-post adressen din. Utsendelse av e-post er ett ledd i oppfølgingen av deg som deltager på kurset, men du kan selv melde deg av e-post lista ved å bruke «meld deg av» linken i e-post du får tilsendt.

Kurs du kjøper fra Ukulelespill

Når du kjøper et kurs på Ukulelspill ber vi deg om å registrere navn, e-post adressem samt telefonnummer slik at vi kan knytte din bestilling til deg som person og sende deg påmeldingsbekreftese per epost, dersom vi ikke når deg per epost benytter vi ditt telefonnummer for å oppnå kontakt. Om du representerer en skole, firma e.l. innhenter vi også adresse,  Dette gjør vi for å kunne sende deg en korrekt faktura iht bokføringsforskriftens formkrav til faktura.

Kredittkortinformasjon lagres ikke på Ukulelespill sin server. Alle kjøp går via Paypal, Vipps eller direkte bankoverføring.

Hvor kan du se data Ukulelespill har lagret på deg?

Du kan se alle data som er lagret på deg som kunde/deltager, ved å kontakte oss på [email protected]

Sletting av data

Som tidligere nevnt, så kan du når som helst melde deg av e-post lister du står på. Har du kjøpt kurs hos oss, så har du også rett til å få slettet alle data vi har lagret på deg på nettsiden.

Du du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Om vi har sendt deg en formell faktura på kjøp gjort via Ukulelespill nettside, kan naturlig nok ikke slette regnskapsbilag, da vi er pliktig å oppbevare disse i 10 år.

Sikkerhet

Vi har iverksatt tiltak for å sikre at dine personopplysninger ikke kommer på avveie, eller blir slettet. Det kjøres regelmessig backup av nettsiden, samt regelmessige oppdateringer for å hindre utnyttelse av sikkerhetshull. Vi har forsikret oss om at alle tredjepartsleverandører av tjenester til Ukulelespill(som f.eks leverandør av webhotell og e-post server) også har iverksatt nødvendige sikkerhetstiltak gjeldende lover.

Info om cookies/infokapsler

Informasjonskapsler er små filer som lagres av din nettleser på din maskin. Dersom du åpner en annen nettleser på maskinen din, vil ikke de samme informasjonskapslene bli overført dit. Informasjonskapsler i seg selv, har ingen verdi, da de lagrer kun et tilfeldig identifikasjonsnummer. Det er først når du knytter denne informasjonen opp mot en database, at informasjonen kan behandles. Eiere av ukulelespill.no, bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data. Identifikasjon av brukere, gjøres bare i de tilfeller det er strengt nødvendig. En informasjonskapsel inneholder som regel fire parametere:

Navn på informasjonskapsel
Unik id til informasjonskapsel (denne er knyttet til din nettleser)
Hvor lenge informasjonskapselen skal lagres på din maskin
Domene som informasjonskapselen gjelder for

På grunn av siste punktet her, er det svært vanskelig å misbruke en informasjonskapsel. En informasjonskapsel i seg selv har liten verdi før den blir knyttet opp til et database. Derfor vil den ha lav eller ingen verdi dersom noen prøver å flytte den over til et annet domene, fordi man ikke har tilgang til databasen.

Du kan deaktivere infokapsler i nettleseren din, men de fleste nettsider vil da ikke fungere som de skal

Det er fullt mulig å skru av informasjonskapsler i din nettleser. Men hver da klar over at svært mange nettsider ikke vil fungere. Du vil for eksempel ikke ha mulighet til å handle i nettbutikker, logge deg på sosiale medier som Facebook, Twitter, Google+ osv.

Du kan også velge å slette infokapsler på i nettleseren din med jevne mellomrom. Mer om det finner du på Hjelp siden.

Vil du vite mer om den såkalte «cookieparagrafen»?

Post- og Teletilsynet er ansvarlig for å håndheve cookieparagrafen. Her kan du lese mer om Post- og Teletilsynets uttalelser i forbindelse med ekomloven.
Datatilsynet har uttalt selv at de er i mot løsningen om at nettsteder nå må opplyse om bruken av informasjonskapsler. Dette skyldes blant annet fordi det er upraktisk og fordi det er vanskelig å håndtere. Du kan lese mer om Datatilsynets egen uttalelse om «cookieparagrafen» som tredde i kraft 1. juli 2013.

Mer om GDPR loven(Personvern i EU/EØS): https://www.eugdpr.org/

Skriv inn tekst og trykk ENTER